Van verlangen naar realiteit

 

Het zijn onze verlangens die ervoor zorgen dat er nieuwe dingen in onze leven gebeuren.

Dat is mooi, want het leven geeft je altijd waar je om vraagt.

Toch lijkt het af en toe moeizaam te gaan omdat de verandering die we wensen soms samen gaat met de worsteling het oude los te laten.

 

Hierdoor gaat het proces van verandering op een manier die niet altijd even prettig is.

Vaak is het zo dat oude huisjes eerst volledig afgebroken moeten worden om plaats te kunnen maken voor nieuw.

 

Toch hoeft loslaten geen strijd te zijn.

 

Het gaat er om dat je vanuit vertrouwen open gaat staan en élke verandering kunt verwelkomen.

Dat betekend dat je zelfs wanneer de verandering op een manier verschijnt die niet prettig is, je deze kunt omarmen.

 

Stel dat je een verlangen hebt naar een diepe liefdevolle relatie met je partner. Omdat het leven je altijd geeft waar je om vraagt kan het zijn dat je relatie met je huidige partner liefdevoller wordt en zich verdiept, maar het kan ook zijn dat er een fantastische diepe liefdevolle relatie met een nieuwe partner op je wacht. Dat betekent dat de oude relatie zoals het was zal moeten ophouden te bestaan.

 

Vertrouwen en meegaan met de stroom betekent dat je zelf zoekt naar liefdevollere gedachten over jezelf, een partner en jullie relatie.

 

Wanneer je bang bent voor hoe groots het zou kunnen zijn, je vasthoudt aan het oude of vindt dat je het niet waard bent, dan bied je weerstand aan de stroom van het leven.

In je lichaam ervaar je deze weerstand als pijn en verdriet.

 

Het maakt niet uit om welk verlangen het gaat. Het kan diep, heftig of een aanhoudend zacht gefluister zijn. Je kunt je ervan bewust zijn of niet.

 

Het leven is altijd in beweging en stuwt je voort.

 

Je kunt bijvoorbeeld je baan kwijt raken wanneer je in een sleur zit en je een stil verlangen hebt naar groei of avontuur. Soms is het dan nodig dat je gedwongen wordt iets los te laten en onverwacht word je dan ontslagen. Ik spreek hier uit eigen ervaring. 

 

Door de pijn en het verdriet er te laten zijn in plaats van weg te stoppen ga je loslaten en maak je ruimte voor nieuw.

 

Wanneer je verder niet invult op welke manier en in welke vorm jouw verlangen vervult moet worden, zal het leven je in een versnelde manier kunnen geven waar je om gevraagd hebt. 

 

Maar hoe laat je iets makkelijk los?

 

Daar is helaas niet een eenduidig antwoord op te geven, maar er zijn diverse oefeningen die je kunt doen.

 

Je kunt je gevoel op een briefje schrijven en doorscheuren of je kunt gaan mediteren, maar voor mij is één van de meest directe en effectieve oefeningen; je gevoel van dat moment toelaten. Voelen wat er in je lichaam gebeurt op het moment dat je het ervaart.

 

Door te kijken, te luisteren en te voelen wat het met je lichaam doet en te beseffen dat jouw verlangen naar iets beters het startsein is geweest voor verandering, zal loslaten makkelijker zijn.

 

Uiteindelijk ontvang je dat wat je verlangt, door dankbaar te zijn voor wat nu al naar jou onderweg is. 

 

Voor mij gaat er niets boven het weldadige verlossende vermogen van de natuur.

 

Omdat zowel bewegen als in de natuur zijn enorm stimuleert om los te laten organiseer ik op 2 juli een wandeling waarbij je een stap kunt gaan zetten om jouw verlangen om te zetten in jouw realiteit. 

 

Voor meer info en inschrijven klik HIER.